ЧЕРНІВЦІ

Рада схвалила передачу Укрдержреєстру баз даних БТІ

Депутати зобов´яжуть БТІ передати реєстрові книги Укрдержреєстру

0

 Парламентарії підтримали законопроект, що зобов´язує БТІ в 3-місячний термін передати реєстрові книги органам держреєстрації 

Верховна Рада прийняла в першому читанні урядовий законопроект № 2049- а «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення врегулювання відносин на об´єкти нерухомого майна), передають «Коментарі».

За ухвалення законопроекту в першому читанні проголосували 342 народні депутати.

Документом, зокрема, передбачається зобов´язати бюро технічної інвентаризації (БТІ) протягом трьох місяців передати реєстрові книги та реєстраційні справи органам державної реєстрації прав за місцем розташування нерухомого майна, а також забезпечити надання інформації з них на запити держорганів до моменту передачі документів. При цьому, протягом шести місяців з дня набрання законом чинності, уряд зобов´язаний забезпечити перенесення до Держреєстру речових прав на нерухоме майно записів про обтяження речових прав на нерухоме майно, а також обтяжень рухомого майна, записів про заставу повітряних і морських суден, суден внутрішнього плавання, космічних об´єктів з Держреєстру іпотек.

Крім цього, законопроектом пропонується покласти на заявника відповідальність за достовірність даних, які знаходяться в документах, наданих для проведення держреєстрації прав.

Також законопроектом пропонується внести зміни до закону «Про державний земельний кадастр України», якими визначається, що у разі, якщо кадастрові номери земельних ділянок були визначені, але не присвоєні до 1 січня 2013 року, такі кадастрові номери вважаються присвоєними, а земельні ділянки - зареєстрованими в держземкадастрі з моменту письмового звернення замовника документації із землеустрою, на підставі якого був визначений кадастровий номер ділянки.

Як повідомляли «Коментарі», в Держреєстраційній службі розраховують збільшити кількість співробітників на 1,5 тис. вже цього року, що викликано значним збільшенням звернень громадян для оформлення прав власності на земельні паї, а також тим, що з 1 листопада частину послуг Держреєстрації стане доступна через відділення «Укрпошти». Планується, що після того, як кількість звернень громадян зменшиться, додаткові співробітники займуться оцифруванням архівів, переданих відомству в паперовому вигляді.

За даними Держреєстрації, на сьогодні у відомстві працює 8 тис. співробітників, з яких близько 6,5 тис. - держреєстратори, які в рік обробляють близько 8 млн звернень і запитів громадян.

3758

А ТИ вже читаєш нас Вконтакті?

коментарі powered by Disqus
 

   Copyright © 2013 Коментарі Всі права захищені.

Система Orphus proIT weblog.com.ua