Західна Україна
четвер 10 жовтня, 2013, 13:38
375
-a A+

Табачника вимагають покарати за помилки у підручниках

фото: Роман Балук/ZIK
фото: Роман Балук/ZIK

Народний депутат України від Тернопільщини Іван Стойко вимагає від Генерального прокурора України Віктора Пшонки притягнути до відповідальності міністра освіти і науки Дмитра Табачника за помилки в підручниках, схвалених міністерством.

Про це повідомили IA ZIK у прес-службі партії «За Україну».

«Педагоги міста Тернополя знайшли 153 помилки та неточності на 149 сторінках підручника з математики для 1-го класу. Не кращою якістю відрізняються підручники з математики для другокласників. У підручниках допущені грубі русизми, пропущені коми і тире, сам математичний матеріал також залишає бажати кращого. Елементарні мовні помилки у підручниках помітили й видавці, про що було повідомлено міністерство освіти. Крім того, зауваження вчителів викликали й інші підручники для першокласників», – повідомив Іван Стойко.

«Держава не повинна дозволяти публічного приниження, зневажання або навмисного спотворення української мови. Мільйони державних коштів пішли на нікому не потрібну макулатуру», – зазначив Стойко.

Нагадаємо, підручники з математики для першого та другого класів, у яких виявили сотні помилок, надрукувало видавництво «Видавничий дім «Освіта» (автори – Фаїна Рівкінд, Любов Оляницька).

Новини Кіно
Завантаження...