ГОЛОВНІ НОВИНИ

08:44
Найбільше таких в Індії, Пакистані і... Росії
08:12
Для цього на Чернігівщині знайшовся хімічний метод
03:34
Причина - безпрецедентний випадок порушення корпоративної етики
01:29
Наразі з 46 млн населення України 17 млн ​​є активними користувачами інтернету
23:33
Суд у справі "врадіївських гвалтівників” завершив допит усіх свідків обвинувачення та дослідив письмові докази, які підтвердили як побиття, так і згвалтування Ірини Крашкової.
22:44
А от щоб підняти рибу, їй знадобилася допомога ще 14 людей.
21:21
Коли ж гнав із пораненим до лікарні, не впорався з керуванням.
21:01
Індонезійський мільярдер взявся рятувати міланський "Інтер"
20:40
Донецький клуб підписав угоду з Антоніо Карлосом Заго.
16:36
Захисник збірної України В'ячеслав Шевчук прокоментував перемогу над Сан-Марино (8:0).

Альтернатива БТІ породила посередників-рішал

09.10.2013 09:58

Створені замість БТІ центри реєстрації не спростили процедуру оформлення права власності, а навпаки. Люди не можуть оформити свою нерухомість за кілька місяців, а посередники вимагають за свої послуги близько $1 тис.

Так, у центрах реєстрації столиці збираються величезні черги. Людей, які за кілька місяців не можуть оформити свою нерухомість, постійно відфутболюють, вимагаючи якісь відсутні документи. В результаті біля входу в центр з’явилися посередники, які готові за $1 тис. вирішити усі проблеми.

Спеціаліст Асоціації БТІ Дмитро Павленко пояснює, в чому причина. «У законі забули чітко прописати, що реєстратор зобов’язаний докладно пояснити вам причини відмови. Виходить, що ви здаєте документи, вони у вас мовчки приймають, а через певний час дають відмову – мовляв, не вистачає такої-то довідки або такої-то цифри. Ви знову все збираєте, приносите їм, а через деякий час вам знову відмовляють – знову чогось не вистачає. І людина не витримує, звертається до посередників, які обіцяють за короткі терміни вирішити її проблеми».

«Посередники» без проблем погодилися взяти на себе за певну плату всю роботу. Зокрема, тільки подача документів у «посередника» коштує 800 грн (це щоб у чергах не стояти). Повний пакет (одержання документів на руки) - вже $1 тис., і тут же «заспокоюють», що причини для відмови будуть знаходитися завжди.

За словами начальника главку юстиції в Києві Сергія Цемерги, відомство постійно бореться з чергами в центрі. А що стосується постійних відмов під приводом браку довідок, Цемерга каже: «У центрах є інформаційні стенди зі зразками документів, також працюють спеціальні консультанти. Найближчим часом ми створимо відділ внутрішнього контролю, який боротиметься з корупцією і розглядати скарги», - пообіцяв Цемерга.

Як нагадує comments.ua, з 1 січня цього року оформленням прав власності займається Державний реєстр речових прав на нерухоме майно. Він являє собою єдину інформаційну систему, яка містить відомості про права на нерухоме майно, а також про об’єкти та суб’єкти цих прав. 

Цікаво? Поділіться з друзями в соціальних мережах:

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення

КЛУБ ДРУЗІВ ГАЗЕТИ "ЕКСПРЕС"

Новини кіно

Загрузка...

Новини ТБ

Загрузка...
Загрузка...

АВТО

На столичній вулиці Лінійній розбився щойно придбаний шестисотий «Мерседес».

ТЕХНОЛОГІЇ

Наразі з 46 млн населення України 17 млн ​​є активними користувачами інтернету
Qualcomm створила чіп, який імітує роботу нервової системи живої істоти.
Компанія HTC анонсувала свій відповідь смартфону iPhone 5S, показавши власний смартфон, оснащений сканером відбитків пальців.

ЗДОРОВ'Я

Кімнатні рослини - не лише краса, а й порятунок від недуг і життєва сила. Тож для дому і офісу їх варто обирати не тільки за привабливим листям та яскравими квітами.
Така новина повинна порадувати шанувальниць шоколаду.
Кожен третій житель України протягом життя потребує допомоги психіатра.

СПОРТ

Причина - безпрецедентний випадок порушення корпоративної етики
Індонезійський мільярдер взявся рятувати міланський "Інтер"
Донецький клуб підписав угоду з Антоніо Карлосом Заго.
Захисник збірної України В'ячеслав Шевчук прокоментував перемогу над Сан-Марино (8:0).

Будь-яке використання матеріалів сайту можливе лише з активним гіперпосиланням на http://www.expres.ua

© ТзОВ "Фонд "Свобода слова"

хіти46015
хости12866
оновлено12:30
Google Analytics